Binnenkant en buitenkant - klik hier -

De vorige keer had ik het al wat meer over de kleuren die passen bij je binnenkant. Vandaag leg ik kort uit hoe dat dan werkt…

De kleuren die bij je persoonlijkheid passen, kunnen heel anders zijn dan de kleuren van je uiterlijk. De kleuren die bij mijn persoonlijkheid passen zijn donker, omdat ik een aardetype ben. Mijn uiterlijk daarentegen is vrij licht. Ga ik nu alleen donkere kleuren dragen die bij mijn persoonlijkheid passen, dan wordt mijn spiegelbeeld daar niet blij van. Ga ik alleen lichte tot medium kleuren dragen, dan voel ik me ook niet prettig.

Zo zal een luchttype zich niet prettig voelen in alleen donkere kleuren, ook al zou dat wel mooi zijn bij de uiterlijke kenmerken. Bij een luchttype horen namelijk lichte kleuren, maar iemand met donkere kenmerken zal ook iets donkers nodig hebben voor de juiste balans. Zo is het voor iedereen weer anders, omdat iedereen gewoon anders is…

De kunst is dan om dit te combineren. Zo draag ik het liefst donkere kleuren aan de onderkant met lichte kleuren bij mijn gezicht. Dan hoort er voor mij ook nog een medium kleur bij, anders is er te veel contrast. Heb je veel contrast in je uiterlijk, dan kun je dat ook in je kleding toepassen. Andersom werkt dat natuurlijk ook zo. Bij weinig contrast in je uiterlijk, weinig contrast in je kleding. Verder kan de één veel kleuren per outfit dragen en de ander beter maar 2 of 3. (Dit alles meten we in een eventuele tweede sessie.)

Vaak is een sjaal of ketting al voldoende om je outfit te laten kloppen. Probeer maar eens!

Liefs, Miriam