Welke kleur ben jij? - klik hier voor meer -

Vorige week schreef ik in mijn eerste blog over kleuren in het algemeen. Zonder dat je het vaak beseft heeft kleur een enorme invloed op je. Het is jullie vast wel duidelijk geworden dat kleuren iets met je doen. Misschien heb je in de afgelopen week wel heel anders naar kleuren gekeken. Je hebt je misschien afgevraagd waarom een brandweerauto rood is. En wat die paarse krokussen nou met je doen. Misschien heb je wel een grijze muur vanillegeel gesausd? ; )


Inmiddels heb je vast ook wel begrepen dat een bepaalde kleur past bij een bepaalde persoonlijkheid. Bij een kleuranalyse kijken we niet alleen welke kleuren je ogen laten stralen, maar zeker ook welke kleuren bij je persoonlijkheid passen. Zo verbinden we binnenkant met buitenkant en klopt het plaatje altijd.


Er zijn 10 kleurfamilies met elk twee drijfveren:

-          Paars: verbeelding en intuïtie

-          Geel: identiteit en duidelijkheid

-          Blauw: communicatie en leiderschap

-          Oranje: avontuur en plezier

-          Groen: harmonie en balans

-          Rood: passie en ambitie

-          Turkoois: creativiteit en vernieuwing

-          Bruin: discipline en realisatie

-          Roze: liefde en zorgzaamheid

-          Zwart/wit: onafhankelijkheid en continuïteit


Bij deze kleurfamilies hoort ook een motto. Ik noem er een paar. Voor roze is dat: open je hart en laat liefde stromen. Voor groen: relaties zijn belangrijk en voor zwart/wit: eigen kracht als basis.


Daarnaast werken we met vier types: vuur, water, aarde en lucht. Een vuurtype heeft als belangrijkste eigenschap dat hij graag bepaalt. Een watertype schenkt graag, een aardetype houdt vast en een luchttype inspireert. Een rood watertype (bordeaux) zal anders in het leven staan dan een rood luchttype (koraal). Ze hebben dezelfde drijfveren en hetzelfde motto (succes trek je aan), maar gaan daar op een heel eigen manier mee om. Daarom zijn er ook van elke kleur vier tinten, want iedereen is anders!


Misschien denk je: ‘Wat brengt het me nu als ik dat allemaal van mezelf zou weten?’ Nou, het geeft je meer rust, duidelijkheid en zelfvertrouwen. Je weet wie je bent, wat je drijfveren en talenten zijn. Als jij leeft vanuit je kracht, maakt dat je leven zoveel waardevoller. Je kunt veel eenvoudiger keuzes maken wat betreft studie, een baan, vrijwilligerswerk en woninginrichting. Maar ook in een relatie kan kleur belangrijke inzichten geven. En natuurlijk ook als je voor de kledingkast staat! Hoe mooi is dat?


Heb jij jezelf al een beetje herkend?


Liefs, Miriam