Kleur - klik hier voor meer -

Wat kan ik eens zeggen over kleur… Nou, waar moet ik beginnen? Kleur is emotie, is overal om ons heen, geeft duidelijkheid, geeft een bepaalde sfeer, is communicatie. Kleur is overal en ongemerkt speelt het een grote rol in ons leven. Denk alleen nog maar aan de kleuren in het verkeer.


Rood prikkelt onze zinnen, blauw is goed voor de concentratie en oranje maakt ons blij. Kleur kan ons ook beïnvloeden. Als je lang in een grijze ruimte door moet brengen, zal je daar niet vrolijker van worden. Maar denk eens aan een kamer in zonnig geel?


Wist je dat een kilo rijst in een zwarte zak zwaarder weegt dan een kilo rijst in een witte zak? En wat denk je van een bakkerij in kobalt blauw? Zou korengeel niet beter zijn? En een zwembad in rood? Of toch maar liever blauw?


Elke kleur heeft zo zijn eigen boodschap, waarmee je kunt laten zien wie je bent. Iemand in roze kleding straalt iets anders uit dan in groene. Overigens is het helemaal niet nodig om altijd veel kleur te dragen. Sommige mensen hebben er behoefte aan zich af te schermen met zwarte kleding. Je zegt daarmee: laat me even met rust! En daar is natuurlijk niks mis mee.


Je kunt er wèl voor kiezen om een andere donkere tint te kiezen. Zwart is namelijk vrij hard en kan alle kleur uit je gezicht weg trekken. Niemand wordt blij van een bleek gezicht in de spiegel, toch? Elke keer een kneepje in je wangen helpt wel even, maar antraciet of donkerbruin is bijvoorbeeld zachter en staat je misschien veel beter. Draag je toch graag zwart? Dan kun je er voor kiezen om dit aan de onderkant te dragen en niet bij je gezicht. Een heel klein beetje kleur doet vaak al heel veel goed.


De kleuren aan de buitenkant snappen we meestal wel, maar de kleuren van je binnenkant… Hoe zit dat dan? Doe je de dingen op een vurige manier of op een luchtige manier? Ben je best wel serieus? Daar horen allemaal andere kleuren bij. Een boekhouder kiest andere kleuren dan een kunstenaar. En dat zal meestal niet zijn omdat ze dat zo mooi bij hun gezicht vinden passen. Zo is het eigenlijk helemaal niet zo verrassend, toch?


Wil jij graag weten welk type je bent en welke kleuren daar bij horen? Ik help je graag!Liefs, Miriam